Friday, 31 May 2013

✤ STORAGE BOX ✤


salam jumaat semua,

Hari ni mesti semua keje mood kelaut...
pd yg tak bekerja mesti dah plan sesuatu tuk weekend aktiviti kan???

Aku??? eheh...ptg ni aku dah mula bercuti...
sampai rabu... confem aku RINDU kat korang!
aku dah jatuh hati ngn susun atur ni!

insha Allah aku akan up kan next entri monday ni...
aku terpaksa autopublishkan ape yg ade kat draft...-bila blk kg, masa terhad-
and...jgn lupa tggal jejak...aku akn moderatekan comment blog aku...
sbb aku tak nak terlepas baca satu komen pon dr korang! 
ishaa Allah aku repply semuanya...
walaupon tak la seramai mana yg tggal komen...
aku tetap menghargainya..pada silent reader pon sama..sgt2 menghargainya..

panjang mukadimmah aku ari ni...

okeh..meh kita SUSUNATUR pulak yer...

aku nak share kat korang cara aku storage..

aku ade 2 box ikea...-beli sbb dah berkenan- 
kaler merah..

yg pasu dua bijik tu pon beli kat ikea...
kosong...-last aku biar jer cam gitu-

pasal box merah...
aku tak tau nak isi ape...
then, tetiba keluar satu mentol lampu kat otak aku...

box pertama:
tadaaaa....

hehehhee...ni kasut2 lama si anak...aku letak sini..
Perletakan box tu dalam mini kabinet yg aku letak kat penghujung tangga..
agak sesuai la kot...

box kedua :
segala handfon2 lama..charger...
memori weh henfon ni semua...sayang nak buang..
henfon2 ni semua masih boleh guna kalo di charge..
tp outdated la..skrg kan semua org dah ber android bagai!
paling koman pon basic touch screen walau bukan smartfon..-cam aku- hehehhehe

okeh dah siap ..kalo aku tak cakp korang mesti tak tau lam tu ade kasut & henfon kan??
mcm ni la kedudukan nya...



okeh setel 1 masalah...
ni ade lagi storage brg kat kabinet tv umah...
aku ni tahap pemalas nak bangun duduk 2-3 kali...


so, aku sediakan box khas tuk isikan keperluan anak aku..
wet tissue..diapers 3-4 keping..bedak..sikat..

aku akn siapkan anak aku kat ruang tamu..
senang sbb luas..-harian-
wet tissue perlu bila anak aku tumpahkan something..-capai & lap-
diapers plak aku akan topup kan bila dah tggal 1pcs..
sama ngan brg lain gak...

aku letakkan box tu elok2 kat bwh kabinet tv ..

ehh..boleh ker letak situ..nati anak2 sepah2 kan...

TIPS :
** awal2 mmg anak2 suka sepah2 kan..sbb senang nak capai...
TP tu normal bg kanak2...sepahkan brg adalah part of proses tumbesaran...
lama kelamaan dorang dah kisah ngn box tu sbb dah biasa...
so, mak -mak di luar sana jgn terlalu risau atau pening ngn keadaan tu,
anak anda seorang yang normal..dan anda perlu la banyak bersabar **

- ecehhhh..... bila jaja berceloteh-


dah..dah...bye semua..





6 comments:

Fizah said...

ahahaiii...pandai menggayakan barang...i like..!~ ;)

warna merah dinding berseri sungguh tambah pulak bunga dlm pasu tu..really blend together...tmbh pulak storage ikea ni...ahh...it's just a perfect combo!!

Fizah said...

caddy diaper ek..sy ada cerita jugakk tapi kat temp lain..kat sini

http://siocakecil.blogspot.com/2013/04/persediaan-berpantang-dalaman-susunatur.html

kat point no. 8 hihi ;)

Mama Lynd said...

1. Kita sama, siapkan anak kat hall. Sukeeeeeee.. idea letak barang anak2 kat hall siap2. mmg tak pernah terfikir nak letak kat cabinet TV walaupun pada hakikatnya kabinet TV lapang. Thank you untuk idea ni.

2. Terima kasih jugak pasal tips anak sepah barang tu. Dapat pujuk ati.

3. Heee.. kita sama suca auto publish entry spya at least dpt baca komen kan?

cik hani said...

Kite xde baby lg..tp dulu selalu siapkn adik3 dpn tv jgk.sbb ank sulung pmpuan.kna jga adik.hope ada rezeki dpt baby sendiri plak

normala sulliaman said...

idea yang menarik.

ummu said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hias Bilik Si Manja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...