Thursday, 30 May 2013

✤ ALMARI OREN si ANAK ✤


salam semua,

PERHATIAN : entry INI BANYAK GAMBAR.. maap la yer...

hari ni aku nak share camana aku susunatur almari baju anak aku...
 simple jer...
aku pon mengemas asal sedap mata memandang..tak de se rajin mana...


almari anak aku kaler oren...
aku beli kat TESCO jer..
RM69.90

aku letakkan kat bilik ke-2 ..
kan umah aku ni takde tema2 bilik anak ke ape...
bilik ke-2 ni tuk sape2 jer...
tetamu pon akan duk sini..ehehe..

aku beli kaler oren bukan sbb tema or minat..
sbb masa aku beli tu jer kaler yg ade -boleh terima tak alasan aku- 
aku ni selalu cam tu.. hanya pikir ASAL ADE...
tu bila nak mendeko tu pening!!!
haiihhh...
 jom-jom tgk gambo...kelaut plak!!!

.lebih menarik rasanya bercerita refer pada gambo..
.
.
.
.
.
TADAAAA...
 ni keadaan atas almari..
bunga tu sebagai penyeri la kononnya...
ade drawer..-kat bwh nati aku detail kan ape ade kat dalam-
frame putih & pink tu baru jer letak situ..-hadiah hari guru-[ asben i kan cikgu ]
tak isi gambar lagik
ingat nati nak letak pic anak aku...
kat dinding tu plak aku sangkutkan headband..


bekas yg putih ni aku suka gler...
hadiah dr opismate...



dalam ni ade sepit2 rambut...
dah kata anak gegel kan..
mesti byk aksesori..-HARUS-



 yg ni dalam 1st mini drawer...
aku isikan Surah2 Yasin..
semua ni aku dapat doorgift kawen kwn2...



 drawer 2nd tu aku letak jam dan getah rambut...
and.. drawer 3rd tu aku isikan cotton bud..- takde pic-


dalam almari...
aku suka asingkan baju anak aku ikut kategori..
dan yang paling penting mmg dah siap sepasang..
tak suka asingkan seluar dan baju...ssh nak match..

layer paling atas : dress or skirt
 tengah : long pant ngn t'shirt
bawah : baju tido

 yg ni plak baju jln2...
gantung jer..

 kat bwh gantungan tu aku susun kan jeans and skirt tuk jln2..
dalam box putih tu ade panties..
box putih tu aku beli kat DAISO - harus hanya RM5-



sebenarnya, almari nih tak muat nak isikan semua baju anak aku...
ade satu lagi almari yg di share ngan aku, yg mmg simpan stok baju anak..
bila dah pakai baju lam lemari ni, aku akan topup kat sini amik baju kat almari aku tu
dan lepas basuh masuk balik kat lemari aku..begitu la pusingan nya...

next plan : NAK BELI WARDROBE YG LBH BESAR... -tgh kumpul bajet-

dan untuk pengetahuan korang : melipat baju adelah mende paling malas aku nak buat!!
sebab tu nampak selekeh jer kan..lipat pon tak sama..
baju aku lakibini mmg semuanya sangkut2 jer..
yg kcit2 tu kena lah lipat! takkan nak gantung gak kot!!!


...ehehehe..

{。^◕‿◕^。}




7 comments:

Siti Fatimah said...

wardrobe anak kite same.. cume saya punye kaler ijau. tgu entry saya nt ye sb xabis setup lagi bilik anak..hehe... teratur je susunan., harus tiru ni! hehe.

& lagi satu suke tgk bile hanger satu kaler je..mine campur2..mcm2 kaler, mcm jenis, mcm pattern..sakit mate. ngeee

Fizah said...

tempt bunga tu diy kan? wahh kreatip sunggoh kamu!!

eh okla tu lipat baju..kira kemas la ni..kita pun suka asing jenis baju tp sbb takde divider lg jadi asek bercampur aduk..btw i inspired!! =D

Maimun Razali said...

bnyk nye baju hehehhee....mun guna almari plastik 4tingkat jer.....baju yang tak muat dan dah buruk tue asingkan tepi terus.....

UMIE SUE said...

hooooohooo..sangat kemas kak.same almari anak su jugakkkk..warna pink

JaJa_NoRLiza said...

@siti : wah..sya tggu entry awak..moh kita!

@fizah : yup..haih mata dia..cekap gteww... nati next entry sy citer kisah DIY tmpt bunga tu..

@Mun : eerrr..org malas basuh baju mmg perlu baju yang byk! ahaks!

@sue : tq sue..ha'ah..sama kan almari anak kita! dah ini jer yg murah..hehehhe

Zulyati MohdNorAli said...

Kemasnya almari anak jaja...
Saya suka! Saya suka! :)

JaJa_NoRLiza said...

@zulyati: tak de la kemas sgt..cam tu jer..saya tak suka lipat baju..tgk susunan pon senget2..hi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...