Wednesday, 19 August 2015

DIY : KAYU PALLET



Skrg ni glemer nau pasal kayu pallet ni kannn...
Selain dr kosnye yg murah...struktur urat kayu tu yg nampak
ianya sangat cantik....lagi2 kalau pandai bertukang sendiri...

kat rumah aku...ada byk la kayu pallet...
ada yg jumpa...ada yg mmg aku beli...
byk idea nk buat guna kayu ni...
tapi ko tau la kannnn...
asyik tertangguh jer...


sbb byk sangat kayu tu kat porch rumah ni..
dah mula aku rasa semak...
aku bg kata dua kat asben...
kalau x nak buat pape buang jer...or bg kat sape2 yg nak...

hah ko...garang tak dpt isteri cam aku???
Hahahha..tapi intonasi aku xde la mengarah cam "mem" besar...
ala...arah2 manje cegitu...ahaks! .... phew!
asben ai tak leh kasar2 ngan dia...
nati langsung dia wat taktau jew...
lagi parah...hahha

sbb dah ada kata dua..
gigih asben kuarkan kayu tu satu2...

tadaaaaaa!!!!





Dibuatnya penyambung tuk pagar tangga yg x cukup tu...
kreatif gak asben ai nih....
aku puji lebih2 sket. ..

ha...pasni byk la projek kayu pallet ni menyusul...
ko jgn muntah sudah baca entry aku pas ni...












8 comments:

- dieyana - said...

kemas n kreatif!

cik hani said...

awak... kayu pallet beli kat mana ye..
tahu harga tak?
suami nak beli tapi xtahu nak beli mana..

boleh tak reply kat blog saya. takut terlepas pandang pulak

Aty_Fared said...

eeaahh baru eh..ritu tak perasan pon.. heheh.. :) neway.. i ol pon selalu bagi kate 2 kat asben kite gak..;p

nurulhuda said...

letak pasu bunga kecik2 mesti cntik =D

Nor Marshaliza Shaidan said...

Cantik, kemas, kreatif


Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

cik hani said...

jaja.

kami ada email awak..
buka la email..jangan segan-segan..hehehe

Mama Rizqin said...

kat mana nak beli kayu tu cik hani...
email ye erranis@gmail.com

Cik Kumbang said...

sekarang mmg tgh in kan kayu pallet ni

http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/search/label/DIY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...