Thursday, 11 July 2013

iDea DeKorasi: Rumah Adik Saye


haha..
projek terbengkalai dekat rumah sendirik..so, aku up entry umah adik aku...
dah kebetulan wiken baru ni kitorg ke ipoh..
jenguk dia yg berbadan dua..

umah adik pon boleh la..dari blog aku menyepi..hehehhe

aku snap gambo ni curik2..
tanpa pengetahuan dia..
hahaha..
arr..tak pe adik sendiri kan???

aku pekenan deko kat umah dia..
-nati renovate umah comel, aku nak tiru-
kalo cukup bajet!

JENIS RUMAH : TERES SETINGKAT
LOKASI : IPOH

jom layan pic dulu...
next entri aku citer pasal adik aku nih...

keseluruhan dari pintu utama


ruang tamu

bilik tidur utama


bilik tidur 2


bilik tidur 3



ruang makan 

dapur kering [dry kitchen]

dapur basah

laundry

aku suka gi umah dia...
tenang,kemas dan teratur
dan rumah ni menjadi persinggahan bila aku balik kampung -kedah-

::next entry aku tunjuk sikit cara adik aku organized brg2 kat umah dia...::




59 comments:

cik hani said...

Cantek .. Walaupun teres tapi luas je.laundry besar..like!
Kemas dia..cik hani nmpk mcm modern design je

Fizah said...

dia beli umah cth ke jaja? terrrsangatlahhh cantik dan debomnya! hihi orite tgu citer organizing plak =)

ayahmamilisa said...

wow sume built in wardrobe..
cantek sangat modern style..suke tengok..dah macam hotel..:)

Aty_Fared said...

memang cantik giler umah adik akak..!! suker sangat..!! lagi2 bilik2 tu semua pasang built in almari..paling saye suker..ruang meja makan dia...oohh...jatuh cinta...*tu bajet harus lebih..heheh

zarith said...

wow cantik rumah adik awak. nampak ekslusif

cplud miera said...

assalam kak. canteeknyeeeeeeeeeeee. terpegun tengok deco super cantek!

MamaRizqin said...

cantiknya sangat2..luasnya rumah ni...

Anonymous said...

wow cantiknya..biliknya mcm kat hotel.. admirenya

Anonymous said...

wow cantiknya..biliknya mcm kat hotel.. admirenya

M Zamri said...

cantiknya umah adik sis...moden style..

Idayu

ellysa emran said...

mmg teruja tgk umh adk jaja ni....very awsome!!!
tak per jaja, lisa doakan semoga awak pun akan mencapai impian seperti ini satu hari nanti! Insyallah...

Sufi Al-Arshadiy said...

Eh canteknya..dah mcm rumah contoh. Nanges je la kita tengok...hehe...

Siti Fatimah said...

wow, cantek nye rumah adik akak ni...suke tgk.

IeRA said...

Salam...

cantiknya....

fazianbatrisyia said...

cantik & moden...sy suka

Anonymous said...

Salam,nak tanya,berapa budget dekorasi ye?suka sangat suasana rumah mcm ni.rilek je bl blik dri keje.

Anonymous said...

cantik sgttt...brp agaknya luas umah dia? umah saya 20x60 jer..

zack said...

superb!!... I 'm impressed! Triple thumbs up! Keep it up!

Anonymous said...

Boleh share mcm mn buat curtain di bawah sinki wet kitchen tuu?

Anonymous said...

saya org ipoh,klebang restu.rumah adik sis kat mane.nk tanya dia deko mane dia amik

Anonymous said...

sgt2 awesome!!n bg saye budget adik sis nie sgt byk..

Fieza said...

sgt2 awesome!! n bg saye deco mcm nie sgt2 besar

Shafiee Aiman said...

santek...Pn supik Suka!!!!!!!~supik~

wennalim said...

Rumah adik kakak cantik giler!!walaupun rmh setakat teres setingkat tp dalaman Nya mewah sangat.rmhku pun teres setingkat tp dalamannya tidak ku hias psl aku tdk kreatif..

Yogo Bloger said...

Dapatkan pilihan atau model dekorasi rumah Anda di sini

Anonymous said...

Cantik sgt2...berapa kluasan rumh n bajet?

brian daniel said...

nice...kemas je tersusun...tenang ghase dok dlm umah cam gini

Cik D@y@h said...

Fuyoooo.. I like..sangat kemas. memang inspire me..

Norizan abdullah said...

Brapa kos deko tuk ruang tamu?cantik sgttttttttt......

sue suria said...

Cantik btul ruang tamu. Like!

Anonymous said...

awesome!!! modern style. kalah deco eric. great job! i like it. brp keluasan umah teres tu?

- AZIE - said...

dalam macam banglo..cantiknya

Tny Adam said...

salam perkenalan..MasyaAllah cantik la rumah..sy pn tengah simpan bajet utk renovate gkni..brape kos habis untuk cantik mcm ni?

shila said...

cantik...saya suka..

Najla Kamil said...

Cantik

Bento Lak Sam said...

Salam
Saya baru dpt kunci rumah,nk renovation mcm ni lah. Moden n cool,berapa kos
Wasap pada saya boleh
0122608932

::Aja:: said...

speechless...cantik sangat2 macam duk kat hotel..msti die kreatif ni .huhu

anne's shop said...

Salam sis..boleh share ke, kat mana beli kerusi untuk living room...suka kerusi macam tu..boleh share x...

anis said...

Cantiknya..

Nurul Huda said...

Cantikk...hiasan dalaman rumah yang menarik..

umainiah said...

saya pun orang ipoh gak ..walaupun rumah teres setingkat tapi macam rumah mewah pulak

eima fatima said...

bestnya...cantik betul dekorasinya. simple tp elegant. kemas teratur je. nanti share idea lagi ye. kalau idea mini garden di balkoni apartment pun ok jgk.

Anonymous said...

cantik sangat...indah n tenang je melihatnya...

Anonymous said...

cantik sgat2...tenang je tgk...berapa cost nk wat cm ni ye

Yusnimasita Abd Hamid said...

cantek..tengah mencari idea nak deco umah..tq

Norazimin aziz said...

cantik...dapatkan tip deco dlm post saya ye...

Nur Bahirah Abdullah said...

woww, nice nya...boleh ambil contoh apply kat rumah sendiri nih...btw tq sudi share idea2 deco..

http://zaravitacorner.blogspot.com/

Nur Bahirah Abdullah said...

wooww nice!! boleh apply kat rumah sendiri nie...thankx for sharing..

http://zaravitacorner.blogspot.com/

Anonymous said...

sangat cantik... design sendiri atau pakai designer?

jijasakura said...

cantiknya umah adik sis...brp keluasan rumah adik sis ni?

jijasakura said...

cantiknya umah adik sis ni..brp keluasan rumahnya?design sendiri ke sis?

Alin Marlini said...

cantiknya rumah.....

Anonymous said...

keluasan rumah 22x70,kos dalam RM45k++ tahun 2011

Info Rumah dan perumahan said...

Cantiknya :)

Rosmai Yusof said...

Kmas, cntik dan praktikal...sesuai sgt utk yang suke simple dan tdk berserabut..

Suffiah zee said...

tenangnyerrr umah adik awk....pandaiii dia pilih...awak pown sama

jirus air said...

Thanks for review.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya..

irwan adnan said...

kak...yg kat ruang mkn tu cmne die buat pembahagi kayu antara ruang tamu ngan ruan makan tu...same teknik cam pasang lantai kayu ke..??

Anonymous said...

Salam. Nak tanya kat dry kitchen ruang segiempat apa itu ya? Kat tgh2 tak jauh dr oven

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...