Tuesday, 8 October 2013

DIY : Manfaatkan Kotak Terpakai - "Rumah Fail"-


salam..

dah byk sebenarnya aku baca entry korang tuk manfaatkan kotak2 terpakai ni...
pada mulanya aku rasa cam remeh jer nak potong n balut2 kotak tu...
tp bila aku cuba tuk DIY sendiri..
waahhh..tak se rumit seperti yg disangka pon..
senang giler kot..
dan hasilnya sgt puas hati dgn kos yg ciput!

sebenarnya ni  projek terbengkalai..
aku dah buat "rumah fail" ni masa bulan puasa tuari...[giler lame kot]
dan sampai skang masih terbengkalai...
boleh la sekadar nak share ngn korang..
hehehe..

 ni dia kotak2 yg memang dah tak pakai...
dari menyemak jer kat umah, aku dapat satu idea nak buatkan tempat khas tuk segala fail2 yg ade kat umah aku... dan aku nama kan dia "rumah fail" hehhehe sukahati aku jer kan???

 yang ni aku beli kat mydin...
lupa la berapa hengget..tp murah jer la...
aku jadikan ni sebagai guide tuk aku potong kotak2 yg kat atas tu..

 tadaaa...
rupe bila dah siap potong2...

 2 kotak yg pic  1st tadi tu ngam2 muat kat ruang nih...
just nice!

 tuk memudahkan aku tarik rumah ni nati bila nak amik fail..
aku lubangkan dia siap2...
kira cam pemegang la...

 heheheh..
skang masa tuk balut2..
beli pembalut ni RM 0.80 sahaja...
kat DIY...

 cer tengok...
ok la kan???
hikhik...
kotak atas tu pon aku balutkan kaler yg same...
lebih cantik rasanya..

hasilnya...
sedap la mata memandang...

cer ko tgk fail yg kat dalam tu...
masih tak seragam...
tu yg aku kata ni "projek terbengkalai"
nati next time aku setelkan...


* korang meh share lagi idea menarik kat blog korang...aku nk cedok idea nih...mihmihmih... :-)
jgn kedekut ilmu tau...Tuhan marah! hehe.




16 comments:

yana Jasni said...

hehe rajin balut. cantik sangat pink gitu.. hehhe

All About AnaYna said...

Niceeee...gud sharing.bule tiru gak idea nie hehehe.

UMIE SUE said...

rajin nye akak..su belum ade semangat nak balut2 lagi..hehehe

ameris said...

tabikk aarr...

cik hani said...

rajin dan cantek hasilnya

cik hani said...
This comment has been removed by the author.
Fizah said...

helo bebeh...i is suka tgk u punya idea!! comey sgt rumah fail tu dan yg penting save bajetttt....;);)

Ema Minami said...

alalalaa..comell nyaa....nak ikut la wat cmni nnti...tq for sharing~!..hehe

ayahmamilisa said...

wah..k.jaja, dd baru nak mencarik ilham buat rumah fail jugak kat ofis..mekasih ye up entry ni..sangat membantu :)

Mama Rocky! said...

salam ziarah..semoga berterusan berkreatif!..jom follow blog saya nanti yer ")

NM03 said...

salam kenal. singgah sini terus follow. jom, kalu sudi singgah dan follow kita jugak... maceh >_<

Lilynn Wifey Sham said...

jimat dan yang penting bemanfaat gitu.. :) cantik dan kemas dear

Ayu Rashid said...

Kita reti gubah bunga jer hihiii.

NAS said...

Sweetnya warna pembalut

Lilynn Wifey Sham said...

wah.. rajin , kretif dan kemas sis.. :)

aimie suyat said...

Nampak mudah :)

Cuma rajin tak rajin je nak buat :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...