Wednesday, 23 October 2013

SUSUNATUR: Dalam laci/loker hospital..


hah ko..dah kata aku kat spital skrg ni..
jd nya susunatur pon kat spital gak la..
hehe..

seminggu aku kat KPJ hospital ni..
aku pon dah mule serasi ngn keadaan sekeliling..
walaupon aku tau ni sementara jer..tp aku tetap pentingkan 
susunatur, kekemasan dan juga kebersihan..

nurse kat sini pon dah paham aku..asyik lap meja kalo ada air walau setitik..
katil plak..pantang anak aku turun katil jer aku akan tegangkan cadar...
sapu2 ape yg patut...aku buat jer sendiri walau aku tau nati ade cleaner yg akn uruskan..
entah la..aku lebih senang cani..lagipon bkn utk ruang yg besar pon..

okeh..bebel panjang lebar tak guna kan??
meh sini aku share pic..cara aku susun kan brg2 keperluan kat spital..

 ni lar rupa drawer nya..
utk x nak bg serabut aku susun brg keperluan ikut kategori..

atas drawer ni standard ar botol2 air...
termos..etc...kat bhgian ni aku selalu bancuh susu anak..dan 
kat bhgn ni lar selalu air tertumpah..
aku makesure lap kering2..xde sisa tertumpah2.. :)

laci pertama...
aku letakkan brg yg hari2 aku akn guna..
bedak.sikat..wet tissue..getah rambut..ubat2 sapu..semua kat sini..

laci kedua ni besar sket ruangnya..
so, aku letakkan stok makanan..
susun elok2..mana2 pek makanan yg dah dibuka aku akn klipkan ngn klip khas tu..
dan aku masukkan lam tuppeware..[tutup merah]

ni aku zoom sket..
instant milo..sugar,creamer yg paket2 tu selalu dapat bila bekfes/minum ptg..
kdg2 aku tak guna lagi..susun leklok kat lam bekas tu..
sama gak ngn jem & butter..segale mende kecit2 tu..aku susun ikut kategori lam bekas putih transperent tu..
bekas putih transperent tu plak mmg diberikan skali masa dapat makanan..
aku tak buang after guna..aku susun dalam ni..ada gak manfaatnya..hehehe

laci last ni aku letakkan buku2 dan alatulis arissa..
segala gadjet dan charger pon aku simpankan kat sini..

tu baru drawer...aku ni nak wat entry skali harung jer..
malas nak taip entry 2-3 kali...
lagipon sbb ni kat spital kan...bkn nya rumah..hikhik...

dalam lemari spital pon aku nak hapdet gak..

ade 3 part yg besar...yg paling atas/tinggi tu mmg aku tak guna pon..
so, ade 2 ruang jer aku guna...

bahagian ni aku susun baju aku dan anak...
sikit jer kan?..sbb hari2 baju akn direplace..
asben akn ambik baju kotor dan bwk baju baru...

yg ni kat bhgian bwh...
ade beg2..handbeg aku..beg galas merah tu aku isi pakaian kecik2..[heheh]
dan dalam paper beg biru tu pampers anak..
senang nk capai...

pic ni terlebih lighting plak..
heheh..pampers anak...

ok..tu jer susunatur selama aku kat spital ni...
saje aku nak share dari blog aku menyepi jer kan???
pada aku walau kat mana skali pon kita tak salah kalo kita mengamalkan
cara yg teratur dan terurus sebegini..
senang hati...
hehhe...


note : sila jgn muntah kalo lepas ni masih ade entri pasal spital yg aku hapdet! hehheh




9 comments:

cik hani said...

walaupun kat hospital still kena susun barang kemas-kemas sebab sennag nak capai kan..

Aty_Fared said...

heheheh..sama ar kak...saye masa duduk spital beranak dulu..dan mase jaga mak saye sakit ritu...asyik ar mengemas laci lokar..tak suke sepah2...kerusi pelawat pon susun kemas2...cadar pon kejap2 saye tarik tegang kan...ngeeee....macam saiko kan..tapi maemang rimas ar tengok kalau sepah2...huhu..

semoga arrisa cepat sembuh yer...cepat keluar spital..

UMIE SUE said...

akak sebiji mcm saye.mase su bersalin n anak kuning dulu su siap susun elok2..hihi..mcm rumah sendiri..

zelynda said...

dasat yerk. ber organizing di mana-mana sahaja anda berada. syabas...

Lilynn Wifey Sham said...

amboii.. rajin nyer :)

Fizah said...

mula2 nak terGELAK baca tajuk okehhh...HAHAHA..mmg dasat sampai ke sepital dikemas..tp kalu mmg dah biasa kemas, kat mana pun nak dikemas je..bagus2..mudahkan kerja :))

Yusai said...

kat hospital pon boleh?? memang kagum la.. get well soon ye!

sara said...

ishk rajinnya.. kalau la saya serajin ni

Mama Rocky! said...

salam..baru nak leave komen wak..strategi baik punya bila nak menyusun..terbaiklah.. ")..harap semuanya dah ok yer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...