Monday, 7 October 2013

RUTIN MINGGUAN : lipat kain baju!


assalamualaikum...
abaikan kenapa lama aku menyepi..
hehhehe...
ko pon tak nak tau pon kann???
hikhik..

okeh...
bila blog menyepi...cerita susuatur ponn agak sepi di Blog "Rumah Comel Kami"..
sebenarnya disebalik tabir..[hah ko..ayat!]..
masih ade aktiviti susunatur...
cuma nya takde idea yg baru...
just susunatur biasa..supaya nampak lebih kemas...

setiap minggu rutin biasa...kemas kain baju yang selambak..
aku ni bangsa yg lipat baju sekali jer seminggu...
basuh baju 2 hari sekali...pastu kumpul..
wiken aku akan mula operasi..
bila ade satu mggu tertunggak..hah ko masa ni la kain baju menimbun hampir cecah syiling!
ko mampu???

cer tengok nih!





errr...wiken baru ni operasi besaran aku...
dah kata alang2 kena lipat baju yg banyak...
aku mula operasi :
1. mengasingkan baju2 anak yg dah tak muat...
2. kemas almari baju..aku,asben dan anak kat lam lemari..susun ikut kategori..

nati aku share!..[alah xde mende pon]..
just lipat2...byk aku cedok idea dr blog2 korang...
susun shawl..lipat suar asben..susun cadar, towel selimut...
tu aje..

caner nak disiplinkan lipat baju tak tertangguh???
meh sini share ngn aku...
aku ni kalo ade mesen lipat baju tu nak jer aku order...
tp biar betul2 ikut spesifikasi lipatan kain aku..[over kan???]

okeh...stop dulu...lain kali sambung cerita!
k bai.




8 comments:

Fizah said...

wowww...byknya melipat..tabah kan kita ni para suri-suri...:):)

Ayu Rashid said...

hew hewww... mimpi ngeri tau nak lipat dan susun kain ni... memang ni part paling ayu malas... ni dok umah 2 tingkat, lemari baju semua kat atas.. sudahnya lipat kain then susun atas tangga! dah bertingkek-tingkek dah... hahaha. tunggu aura nak susun kat lemari. tapi tak sampai2 auranya caner nih?

*sudahnya, nak pakai amik jer kat tangga tu...senang keje mak. hehehhe

Diana said...

Selamat melipat kain baju...

Saya pun keje melipat maju, malas sungguh..kena betul2 ada mood..
Datang mood rajin tu memang clear ar semua.. biasanya feel lipat baju weekend je.. Kalo weekday jangan harap laaaa... =)

Aty_Fared said...

akak..tak pe lah ade alasan tak lipat sebab kerje...kalau saye ni...ape alasan nak bagi kalau baju tak lipat 4 bakul...huhu....tak tau nak nanges ker nak sengeh...

noorshafila said...

Saya paling tak suka betul bab nak melipat baju. Huhuhuhu......tapi apa boleh buat....tanggungjawab :)hehehe

Ummialyaanas said...

alahai..tgk kain baju ni teringt kt rumah yg msh berlonggok tu..sgt xpeberet lipat kain...hehe

salam perkenalan di alam maya

yusai said...

Salam perkenalan,

Saya pon ade buka blog susun mneyusun ni... tapi takdela advance mcm awak..

saya ni dah bertahun tak melipat baju.. memang konsep baju, ampai, simpan...malas tahap gaban kalau nak melipat.. kalau nak tahu rahsia saya, jom la singgah blog saya.. http://saihome2013.blogspot.com/.. mana la tahu dapat sumber inspirasi ke.. ok babai..

sai

fatin safura said...


Salam jaja..saya Fatin.Saya baru je follow blog awak semalam..:) saya suka sangat cara awak susunatur rumah awak..sangat memberi inspirasi :) nak tanya ..macam mana jaja maintainkan rumah supaya kemas n bersih? hari2 mengemas ke camna? jaja kerja kan? macam saya seminggu sekali baru nak mop rumah segala hehe...suka tengok rumah jaja kemas, bersih dan teratur je ..Salam perkenalan :) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...