Wednesday, 11 September 2013

korang tanya, aku jawab...


salam...

errmm..cer baca tajuk...
hah! cam bagus2 jer kan aku nih...
wek..wek...

tak de la bagus ponn..sikit pon aku tak perasan bagus..
errr..aku cuma nak menjawab soalan2 korang kat entry2 aku sebelom nih...
ade gak yg email aku...
hah ko...dah lama sgt tak hapdet..jadiknya aku wat entry khas tuk jawab mana soalan yg aku ingat2 tak jawab lagi...
dan...
mungkin pernah aku balas kat komen entry..
tp ade plak org lain yg ty soklan yg sama...
tu sebab better aku jawab jer kat entry nih yer...

brg2 yg aku guna kat umah bukannya yg mahal2 pon..
sape kenal aku..aku lebih suke pada sesuatu yg sgt ekonomi..
ukur poket sendirik kata ko...
hehhehe...

yg penting pada aku kemas dan teratur..
kalo ade bajet lebih leh la up sket yg high class...haaa gitew!!!

okeh..tak yah merepek..
jom aku jawab soklan korang..
byk yg tanya aku beli brg kat mana dan price brp..
hah ko..aku jawab...



yg ni kat umah adik aku...siap aku hello2 adik aku ty dia...
yg tempat gantung bekas spice tu adik aku beli kat ikea..(RM 30 lbh)
ade yg kata takde kat ikea..aku pasti tu kat ikea..sbb dia beli skali ngn aku masa tu...

yg no 2 tu rak atas sinki..
beli kat kedai kitchen kabinet../ kedai2 jual sinki or paip2 tu..(RM 100 lbh)


yg bakul putih ngn para putih tu...
aku dah citer kat entry...aku beli kat DAISO setia city mall, shah alam..(RM5/pcs)
nampak nau ko tak baca entry aku kan???
sob..sob...penat ai taip panjang2 tau!


 yg ni pon ade org berminat...
box yg corak bunga2 tuh..
tu sebenarnya "cake box"
aku beli kat kedai brg2 bakery...
yg aku beli ni  BAGUS Bakery kat sekyen 13 shah alam..
harga ikut size...(murah jer..harga range 1.20 - 7.00)
yg RM 7 tu mmg besar giler..ade aku beli isik toto & selimut tebal2..
muat 2 toto dalam box tu..hah..ko imagine!

yg ni ade yg bertanya..
aku mintak maap sgt...
aku amik ni kat opis lama aku..bos aku kasik...
so, mmg tak tau price & kat mana nak dapat mende alah nih..


rak giraffe..
yg ni aku beli online..
setahun lepas kot..ke 2 tahun lepas...[lupe]
price masa tu (rm250)
aku dah tak nak rak ni..sebab aku dah pindah play area arissa kat bilik belakang...
bilik tu sempit...
tp tak tau nak letak mana rak ni...[dilema]


yg soklan lain sket...
caner aku drill sume mende2 tu kat tile...
soklan "tak pecah ke"
errmmm...ni asben aku buatkan...
tp aku rasa kalo kene cara drill tu tak pecah la..
org laki tau bab2 nih...

yg label2 tu paling byk org ty aku...
aku guna stiker jer..
tulis pon free hand ngn marker...
pastu aku salotape atas stiker tu...
itu jer...

hehhehe
harap2 aku dah menjawab persoalan korang...
aku tak sempat nak balas satu2 email korang...
tp korang jgn serik...
nak kongsi pape..nak ty pape.. aku sedia terima email korang tau!
 tq sbb bagi sokongan kat aku.... misz u all....

ok bye!













10 comments:

zarith said...

pasal drill ni pun saya baru tau. sebab masa masuk rumah, banyak kerja drill husband buat. Saya pun tengoklah. Rupa-rupanya, mata drill ni ada jenis nye.Contoh drill untuk konkrit, kayu, tile, besi. Kalau salah guna drill, tu yang boleh buat mata drill rosak atau benda yang kita drill pecah.

Tapi haritu drill kat tile memang susah leceh skit kalau tak cermat.

Diana said...

Banyak soalan kene jawab..
Harus lah kene jawab kang nanti lari lak follower, kan jaja...?

Saya dulu teringin benor nak cari rak mainan macam icha tu..tapi sebab bilik eusoff comel2 je keciknya...jadi lupakan je lah hasrat nak beli rak mainan tu...

Tersusun je susunan botol2 kecil berlabel kat dapur jaja tu... tak terpikir lak nak mengintai dapur jaja ritu..=p

Fizah said...

yg rak pinggan atas sinki tu mmg betul2 minat...one day klu rasa nk tukar will consider this idea...:)

anda tanya..anda dapat...ahaha guraw2 kak ;D

Puan Ida said...

comel rak giraffe tu
nak beli gak tok elman hehehe
jemput ye singgah blog saya
saya baru follow blog ni
umielman.blogspot.com

Anonymous said...

alo..sedihnye xdpt tau jugak kat mane nk beli divider dapur tu..
serius cantik kak.berbaloi tu

alin said...

cantiknyeeeeeeeeee.. :)

salihaton said...

Kagum sgt

Suffi Izzara said...

salam.

nak tolong bg idea jgk boleh kan..
divider dapur tu banyak kat nilai 3.
drill dinding tu klu xbagi pecah sbelum msuk skru tu ade satu pelapik plastik msukkn dlm lubang tu sblum msuk skru.
:-) just sharing

suri said...

As-salam, saya follow sini, sangat kreatif dan comelll sangat.. byk info saya dapat. tq so much...

Drill Lubang Skru @ Water Heater Area Putrajaya: 0176431977 said...

Salam tuan blog, nak tumpang iklan sikit ye...

Pemasangan Shower Water Heater / Drill @ Tebuk lubang Skru dinding konkrit, dinding jubin, pemasangan bracket TV, PEmasangan kipas siling, kipas dinding, pelbagai jenis lampu, pasang frame, cermin, rak dinding dan sebagainya.... Untuk Kawasan Putrajaya dan area bersebelahan dengannya...

Sila lihat blogspot saya untuk info lanjut: http://shower-heater.blogspot.com
atau boleh hubungi saya terus di 0176431977 (Call / sms / WhatsApp)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...