Friday, 13 September 2013

Dressing table.


hah..
ko tgk tajuk mesti tau aku nak citer ape kan..

aku sebenarnya rindu nk join GA..nak sonok  sama2...
bersuka ria dalam dunia susunatur kata ko!!!

nak sgt join GA yg fizah anjurkan...
aku pon dengan cekal hati up kan satu entry khas...
tp kan sbb utk bulan september ni cabaranya di "bilik TIdur utama"
tu yg buat aku hold lama sket entri aku...
bukan ape..sebenarnya masih byk mende yg tak complete kat bilik tido utama aku..
ngeeee.....[alasan ko kan jaja oooiiii]

dan satu lagi yg jadik sebab aku tak hapdet blog..
asal jer aku bukak blog mesti aku akn BW dulu...
jenguk blog korang...
intai2 tggal jejak..
pastu sampai ptg...rasa nk update blog sendirik dah ke;laut..
[ko jgn tak caye...aku boleh ngadap blog korang seharian..berjam2...smpai abih waktu opis aku!]
mmg pembaca tegar nih!

okeh...bebel merapu!
serba ringkas aku cter sket cara aku susunatur dressing table aku...
tu jer dulu aku boleh share tuk bilik utama..
walau pon aku sebenarnya cam segan silu nak share!
kita tgk pic yer...


 ni lar rupe dressing table..[dressing table ek??]
old skul sgt kan??? [inshaAllah mmg plan nk tukar]
ni dari zaman aku bujang2 kot...masa aku stadi uitm dulu..
tahun 2002...giler lama kot! setia ngn aku!

semua mende aku longgok kat sini...
yg kaler pink tu tong sampah..
tak sesuai kat situ..
tp sebab aku malas nak cari tong sampah paling hampir utk aku buang cotton bud, tisu, or span muka..
ala..sampah yg kecit2..dan yg kering...
paling tak pon plastik cover "pad"
pon kat situ la tempat nyer...hehehhe

 yg ni segala perkakas  yg aku susun...
ko tgk..aku ni main letak jer...
tak de la nk susun ikut kategori ker hape...
aku susun ikut tahap kekerapan aku guna...

dalam box putih tu asben punya khazanah...
mmg saje letak kat luar...sbb nati bising pepagi dia tutup buka pintu almari tu...
[boleh??]
hahhaha...dia pon suka kot aku letak kat situ...
senang tuk dia capai...
tuk tak nak bg bersepah aku susun ar lam box putih DAISO tuh...

 yg ni lak bekas brooch aku..
ni pon aku letak brooch aku yg selalu aku guna...
yg kaler merah tu span  tmpat aku cucuk jarum2 peniti..
sbb senang nak amik bila pakai shawl...


 errrmmm...ni lam drawer...
hazab weh...
sarat!

ko tgk box2 semua tu...
kat dlm tu aku isik aksesori aku...
[dah kata pompuan kannnnn???}

ni dia...
aku letak kat lam box ni sbb dah lama tak guna sebenarnya..
ni zaman aku bujang2 duLu...
skrg dah jadik mak-mak nih tak sempat dah nak ber aksesori bagai! 

 perkakas make up..
tak de la byk mana...sesuai la ngan aku nih...

 ni pulak bekas getah pengikat rambut...
yg ni penting...
ssh kalo tak de ni..serabai!

 okeh...
tu jer dulu...nati aku share lagi satu entri kat mana aku susun stok ubt gigi..sabun bagai...

hehhehe..
simple jer kan???


ingat kata2 fizah " tak pe perabot murah..tak cantik atau lama..janji kemas dan tersusun"
heeeee





6 comments:

Fizah said...

ahah!! serius kemas dan teratur..!! saya yakin sistem ni efektif kan..sbb semua ada 'rumah' sendiri...macam rumah sikat, rumah brooch, rumah jarum, rumah brg hubby...wahh..mmg terbaekkk...! me likey as alwiz ;}

Aty_Fared said...

kak..sama macam saye jugak..tak suker asben bising2 pagi2 bukak tutup lemari...hahaha...

Diana said...

Uishhh dah joitn..saya nak joint tak menyempat lagi...segan gak..sebab pasal bilik utama ni.. tengok ah nanti...kalo dan nak up gak satu entry..insya Allah..

Good luck jaja! Hihi.. (kemas dressing table dier..=p)

chuya - the mother of A's said...

Ok la jaja asal ada.. saya dressing table pun xde hihi tu yg hentam masuk dlm wardrobe je...

eriqueetiqaz said...

yg pntg kemas kn...
jemput singgah eriqueetiqaz.blogspot.com

Ummie Suryati said...

Konsistent & rajin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...