Tuesday, 20 May 2014

RENOVASI kecil-kecilan....


salam sayang...salam rindu...
owh gileerrr rindu kat korang2!

dah lama sangat kot aku tggalkan blog ni...
byk perkara yang terjadi dalam hidup aku lately ni...
aku tak nak cerita perkara yang tak best...

jadinya aku akan share berita gembira jer..
just for sharing...
tak de NIAT nak nunjuk2..@ riak takabur bagai...
yang penting niat dan Nawaitu kita betul...
berkongsi apa yang kita suka...

1st berita gembira : 
alhamdullillah...akan bertambah lagi ahli keluarga aku bila aku disahkan pregnant...
Ya Allah...dah lama sgt aku menanti!
kawan2 doakan aku yer...

2nd : 
rumah dalam progress renovate...
bahagian dapur...sebahagian ruang tamu...insha Allah kalo ade bajet lebih nak setelkan porch sekali...
yg ni nati aku akan cerita step by step...

3rd :
bisness kecil-kecilan.....
yg ni masih dalam progress..
nati aku gitau...
ala..bisness kecik2 jer pon....

yang paling menarik aku nak ceritakan perkara ke-2 tu...
sesuai ngan blog "RUMAH COMEL KAMI" kannnn?

next time nati aku detailkan step by step kisah renovasi rumah...
nati siap sepenuhnya boleh la kita mula projek SUSUNATUR kembali...
keadaan rumah sekarang mmg membataskan aku tuk menyusunatur..
huhuhu...nak join segmen cabaran bulanan sioca pon tak boleh..
tapi tak pe...aku baca semua entry korang..
sbb tu mmg dah minat aku...
kalau bizi sgt pon dapat jeling2 pon x pe...
ade masa free aku terjah...

jom teaser sket pic rumah aku :




buat simple2 jer...
mengikut bajet yang ciput...

kata orang "ukur baju di badan sendiri kaaaannnnn???"

[AKU BERSYUKUR]

aminnn...

p/s : doakan aku dipermudahkan segala urusan yer kawan2...sayaaaangg korang ketat-ketat!




18 comments:

nurulhuda said...

tahniah akak =D jaga diri, jaga kandungan...

cik hani said...

tahniah untuk 1st berita baik tu..

untuk berita kedua saya pulak yang tak sabar tunggu hasilnya nanti

Fizah said...

kak jaja...kak jaja....lamaaaa nyepi...sekali keluar citer..renovate terusss...i loike..hehe..

pregnant kak eh? semoga dipermudahkan semua urusan ok..take care..=)

NAS said...

X sabar pula nak tunggu episode selepas reno...

~*irjune*~ said...

Tahniah Jaja utk semua berita tu especially berita yg no 1 tu. dan jangan lupa terus share psl renovasi rumah tu ye..

O'gosh Iskandar said...

salam..ni bukan rumah comel dah ni...kira besar dah...ooo..maybe pemahaman saya adalah comel tu kecik macam rumah saya...ni kira rumah cun ni..I can feel it..huhu...

yana Jasni said...

Alhamdulillah. .. tahniah rezeki tu.. jaga diri nanti
jangan lupa update
x sabar nak baca dapur baru dia..hehe

Diana said...

Jaja!!!!!

Tahniah....akhirnya...termakbul jua doa untuk dapat orang baru...semoga dipermudahkan segala urusan... =)

Love Umi said...

Salam kenal ye...1st tahniah ye semoga sepanjang kehamilan ni diberikan kesihatan yg baik...amin

2nd welcome back for blogging hehehehee

cinet said...

Tahniah...doakan kami juge yg sedang menanti..he he
Seronok renovate rumah kan...

Salam kenal sy dr blog cenetos.blogspot.com ;))))

Damski Fashion said...

Salam berkenalan Kak Ja, congrats on your pregnancy dan saya envy jugak dapur yg akak extend tu... ; ) Table top tu rasa kalau dah siap mesti lawa.. jgn lupa post, post-reno pics.... Btw saya perasan gambar last, yg sebelah table top yg nk letak sink tu grill open eh kak.. ?

nayfatimah rasyid said...

tahniah ;)

mazs mazlan said...

tahniah kak ..slm perkenalan,suke bce blog ni..tahu pon tru kak aty fared :)

mazs mazlan said...

tahniah kak ..slm perkenalan,suke bce blog ni..tahu pon tru kak aty fared :)

Kita sebagai Insan said...

assalamualaikum sis...

firstly, tahniah nak tambah ahli baru....seronoknye nak dapat baby lagi...ema tumpang gembira ni'v'...
hope semua berjalan lancar...and jangan lasak2..

noor hasyimah harudin said...

Salam perkenalan.....

noor hasyimah harudin said...

Salam perkenalan....

Anonymous said...

Seronok juga renovasi kecil-kecilan ni. Dlu ada juga bt bench dan kitchen cabinet ni. Saiz 6'x10' L-shape. Harga kalau xsilap dalam RM4k je. Kontraktor tu nama Arif kalau xsilap la. No dia 019-3345398. Cubalah minta quotation dari dia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...