Monday, 27 May 2013

✿.DEVIDER antara ruang.✿


PERLU ATAU TIDAK??

Kalo korang tanya aku for sure mmg sgt2 perlu..
tp aku rasa bergantung pada jenis rumah..dan individu jugak..

sbb apa perlu tuk rumah aku???
sebabnya rumah ni jenis yang masuk-masuk terus nampak dapur!
memang byk design rumah cagini skrg...
errr...mmg aku tak pekenan..

rumah aku ni bkn hanya nampak dapur..TP nampak ruang makan skali..
naik tangga wall yg merah tu separuh jer...
so, leh nampak ruang mkn aku...




aku letakkan 'pua kumbu'...-cenderahati dr sarawak-
dari dibiarkan tak tahu nak letak kat mana...
aku gantungkan jd cam ala2 langsir...



diserikan dengan sekuntum bunga kain kaler krim..
terlindung la sket ruang makan aku...



yang ni plak devider antara ruang mkn ngn dapur...-temporary-
sebelum aku devide dengan yg kekal...aku guna yg ni dulu...
yg ni aku mula pasang sejak mula aku duk umah ni dulu2..
devider ni yg opis lama aku..bos aku nak buang...
so aku amik...berbakti gak la mende alah ni kat umah aku..




okeh..simple jer untuk bajet yang rendah...


{。^◕‿◕^。}






6 comments:

Fizah said...

wowww!! unik laa umah cmni...walaupun da pnh ckp sblm ni tp nk gtau lg sy mmg kagum dgn smngt jaja susunatur rumah design cmni =)

pua kumbu tu gantunng ke siling ke tu ja?

pastu divider tu mmg cun! mcm umah orang jepun! sweet! =)

JaJa_NoRLiza said...

@fizah : tq..tq..sebenarnya semangat ni dtg bila jupe blog susunatur sioca!ttg pua kumbu tu sy gantung dr atas tp bkn dr syiling..tak tau nak explain....tgk gambar 1st tu, kat atas cam ade simen separuh tu...amende ntah namanya.. kat situ ar!

cik hani said...

Cantek susun aturnya..
Umh saya nmpk dpur n ruang tamu skli gus..hihi

Shawqunnur said...

hi..salam kenal.
berBW tetiba jumpa post ni..nice blog..

Anonymous said...

kak, mane nak beli divider yg kat dapur tu ye?
saya pun nak sorokkan dapur dari ruang tamu..

cenetos said...

mmg perlu kannn....nak nmpak cantik dan cover mana2 ruang...hehehehe

http://cenetos.blogspot.com/2014/04/hunting-kain-sofa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...