Tuesday, 28 May 2013

✿ PLAY SPACE or PLAY AREA ✿


PLAY AREA...lbh merujuk pd satu kawasan yg luas dan besar..
PLAY SPACE.. ruang...

ruang & kawasan ...
mana lagi besar???
hehhehehe.....
-awal2 dah merapu- [abaikan]

okeh...ni nak cter ttg ruang permainan anak aku..
kecit jer..dah penah citer kat S.I.N.I..
tp tu dah lama...organize pon dah lain...
aku dah alihkan meja merah yg kat situ...
anak aku suka panjat2...

berbalik pada cerita play space..
aku terpaksa korban 1/4 dari ruang mkn untuk space permainan nih..
nape ruang mkn??? bilik kan ade...
boleh nak setup kat bilik...
tp confem2 anak aku tak kan main kat situ..
tggu nati dia ada adik-beradik..
masa tu mungkin dia main kat situ sbb ade kawan...
tuk masa ni kat sini dulu...-ni pon dia akn bwk menan dia kat depan tv-haissshhh-


 ni masa belom dikemas...rasanya ni ni semiggu lbh kot aku tak kemas..
-bizi ngn tugasan opis-
pada kebiasaannya,
aku akn kemaskan pd tiap mlm selepas anak tido..

ni keadaan selepas kemas..
lbh kurang jer..cuma takde longgok2 menan kat tengah tu..


rak 3 layer tu aku terbalik kan melintang..
lebih praktikal dari sebelom ni kot..
senang anak nak amik buku2 kat bwh tu..

susunan bear & patung yang selambak..


gantung mende alah ni kat dinding konon nak nampak kan tu ruang kanak2..
heh!...


CUBA TGK PIC NI!
sebenarnya ade masalah kat situ...
POSTER yang tampal kat dinding tu..
tu adelah kerjaan asben aku..haih! grrrrrr...
main tampal jer..guna double side tape...-errr..marah hokeh-
ikut hati nak buang jer, 
 tp tu poster sejarah nabi -rasa bersalah- [tunduk muka ke bawah]

biar dulu cam tu.. nati aku nak frame kan...
dan gantung leklok...err..tu projek next time..

......dan aku nak gantung gak frame2 kiut!...
insha Allah..
tu perancangan awal...



playroom idaman aku :
cantikkan!


 ** sebenarnya aku pekenan gler play area kat SINI... sgt2 suka **




2 comments:

Fizah said...

agaknya faeza pun inspired dgn gmbr ni...sejibik...!! sy nk buat jgk tapi takde ongkos lagih...ahahaii

Lilynn Wifey Sham said...

tak per sis.. pasni boleh buat sebijik cam gambar tu.. neway.. ruang yanmg ada tu dah cukup menarik perhatian sebab ber warna warni.. wallah gitu.. otak anak pun boleh terangsang.. cayalah!!kretif walau ruang terhad!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...