Monday, 3 June 2013

BILIK KE-3 aka BILIK SIMPANAN BARANG



Salam...
entri ringkas dari aku tentang bilik ke-3 di rumah "comel" kami..

seperti sedia maklum..bilik ni mmg takde pape...
aku akan plan sesuatu kat bilik ni bila stor umah aku dah siap..
-masalahnya projek store tak mula pon lagi- [kumpul bajet]

proses kemas bilik ni aku ade cter kat blog personal aku  : SINI

ni adalah pandangan dari pintu utama- tmpat aku berdiri snap pic ni pintu utama-
korang imagine la yer...

dan yang ni plak iron board...tepi dinding sebelah kiri aku..




Bertentang ngn aku plak dinding dan tingkap...-tp tingkat tak nampak-
dinding sebelah tingkap aku letakkan wall stiker yang murah tu...
aku beli kat kedai RM5..
dah lama..rasanya aku tampal masa baru pindah duk kat umah ni..
so, aku biarkan jer..



then....yang ni sebetulnya kau nak share ngn korang!!!!!


HANGER TUDUNG!!!!

aku baru beli kat GM klang RM20..- sape jupe lagik murah inform aku-
[nak yg murah jer aku nih..haiihhh...]


nampak byk beza kan??
aku beli satu jer dulu nak tgk sesuai ke tak...
pasni kena gi carik lagi sbb tu baru 1/4 tudung aku..
sbb masih byk tudung dan shawl aku yang tak digantung..



okeh, jupe lg next entry...babai..muahaahaahaa...


p/s : jgn lupa share ngn aku sape tau hanger tudung yg bwh dr RM20..ngeh..ngeh...




11 comments:

Fizah said...

eh eh..kita pon nak carik hanger ni taw..! seriusly!! klu jumpa laagii murah infom ok! ehee

MamaRizqin said...

salam jaja...nak tanya tikar biru kat gambar yg 1st tu mana beli?

Fizah said...

mama rizqin, i ada jual..ngeh2

JaJa_NoRLiza said...

@fizah : kan??? kita pakat beli borong ar...ty lg sape yg nak..kalo beli byk2 dpt murah kot fizah.. nak murah aje!
hikhikhik..

@mamarizqin : hehe..fizah dah respon..leh beli ngn fizah..yg saya punya tu dapat present masa teacher's day baru ni... ;)

Zulyati MohdNorAli said...

Jaja... Tgh sibuk nak belajar melabel...
Jaja guna kertas apa wat label storage box tu ye?
Lekat kuat x?
Guna gam ke?

JaJa_NoRLiza said...

@zulyati: okeh...saya pakai kertas A4 biasa tu..yg kaler2..print..pastu saya lekatkan guna double side tape..
kalo nak canteq dan kemas laminate kan dulu baru lekatkan kat box..
yg saya tu tak laminate pon..sbb saya ade plan nak tukar lagi label2 tu.. :)

vera rahman~ said...

salam..nk share sy just guna hanger yg nk jemur underwear tu for tudung. tp bukan yg bulat tu..yg petak n base dia besi..satu ade lebih dr 10 penyepit n hrga pun xdela mahal mana.

Kita sebagai Insan said...

salam sis....dah lama saya bw kat blog sis...sangat kagum...serius....

brian daniel said...

Nice laaa...sukeeee...wink2...nak suka tol tgk kotak2 yg green emerald kaler tu....so nice d look exclusive...rak tu awk pakai rak pe eyh...

lesungpipit said...

ade jmpe hanger tudung tu...rm9...
tp clip hitam tu jual berasingan...50sepit rm30....

NUR NAJMAH SALLEH said...

yeaaa..ide lagi. terima kasih sis.. sy suka jalan2 cari ide nak menyusun rumah sendiri..:)

www.cikpuan-permaisuri.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...