Tuesday, 30 September 2014

Pokok2 Kecik




ni ruang belakang rumah aku...
grill tempat sidai baju...

(opppsss...aku ade hutang entry cara aku sidai baju..
pernah janji nak buat entry tu..huhu...nanti la..)

ok...ni citer dulu pokok yg tak seberapa tu...
pokok ni sebenarnya tak sengaja dia kat situ...

yg pokok besar tu hape ke nama pon aku tak tau...
sebenarnya dia kat ruang tamu...
keluarkan dia sementara...sbb dah lama rasanya tak kena matahari...
yg kecik tu pokok bawang!
punye lama aku tak masak...bawang tumbuh..hasben isi lam pasu...
ko tgk ade cili 2 bijik lam pasu tu...
kononnya nak buat benih...
nati leh isi kat pasu kosong yg last tu..



bunga purple tu bunga plastik 
sementara jer kat situ..
nak bg seri..kahkahkah...

dan satu lagi bekas pink tu aku isi pengepit baju...
senang aku nak guna...

MOTIF aku cerita pokok yg tak sengaja ade kat situ
sebabnya,
aku rasa cam sesuai jer tanam pokok kecik2 cam cili..pokok kari ker..pudina ke..
nak masak capai2 jer kan??
letak lam pasu comei2 tu..
angan-angan aku tu...

inshaAllah Aku cuba praktik kan...
hehhe..


# eh korang rasa sesuai ke pokok2 tu kat situ hah??? aku ni main hentam jer #






























8 comments:

Kyla Pearlisha said...

Salam sis.seronok da hbby cmni ye

nurulhuda said...

saya pn teringin nak tanam pokok2 kecik gitu, pokok cili, daun kari tp apakan daya umah atas.. nak tanam dlm pasu smpai sekrang tak tanam.. pasunya ada, nak mulakan tu kemain liat memanjang.... last2 beli jer laa kat kedai, hahaha

Fizah said...

mestilah okk kak...ala2 jamie oliver pasni masak...;D

Allene said...

tanam herb best.. soon kami pun nak buat gitu. tp kena jaga btul2. klu tak rugi je

entry terkini...Kenapa Homeopathy yang menjadi pilihan???

Atieshah Ventures said...

Ok la tanam kat situ..rumah saya pun atas kayangan nasib ada balcony..bole la bercucuk tanam skit..kan..

Rozana Rosedi said...

Sgt praktikal tnm kt ctu...lg pun nmpk cntik n sjk mata memandang...
Sudi2 la jengah blog sy ye....
decoupagetissue.blogspot.com

suhailey mohd noor said...

minat juga tanam bunga ni..ade kwan lagi best..

Ziyan Baraka said...

Kunjungi Archizeey.blogspot.com

Penting !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...