Tuesday, 9 September 2014

TUKAR PINTU UTAMA


Dah lama giler NIAT nak tukar pintu depan rumah..
tp macam-macam kekangan...

pintu depan/utama kat rumah aku ni mmg masih guna yg developer sediakan dulu2...
mmg tak safe sgt la...
sbb bukan kayu solid...

dan...
frame pintu tu bukan standard saiz..
jadinya kalau nak tukar pintu mmg tak boleh pintu2 yg dah ready made jual tu...
mmg tak leh masuk ngan frame tu...
frame pintu rumah aku besar 3 inci jer kot dari saiz standard pintu..
aduyai...
mmg kena tempah khas kalau nak tukar pintu...
bila tempah kos akan jadi lain...
sekali ganda dari harga pintu biarpon hanya 3 inci jer beza nya...

bila dah ade rezeki tukar pintu...
macam2 hal pulak ceritanya...

kontraktor tu buat sukati dia jer... -bengang-
sbb dia tgh renovate rumah jiran aku... [mmg kebetulan jiran aku tambah tiles kat porch]
dia pas keje kat rumah aku tu kat pekerja2 dia yg lain...
aku tak kisah kalau hasilnya sama cam dia buat!
[aku mmg puashati hasil keje dia]
sbb kontraktor tu la yg renovate rumah aku yg bahagian dalam...

tapi ni macam hampeh!
ko bayang kan aku ni bukan jenis org yg cerewet pon boleh marah!
apetah lagi asben aku...[dia mmg sgt2 detail bab2 rumah nih]
aduyai...

ko tengok...
aku tak tau la caner dorang ni wat keje...
asben kata dorang tebuk guna mata drill yg tumpul...


 dah siap...
nampak tak garis biru dekat tempat kunci tu..
ha! tu tu hasil pekeja tu guna permanent marker nak tanda masa ukur tu..
haih!
aduyai! macam2!



tu jer la entry luahan perasan tak puas hati...kahkahkah...







2 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

sayang pintu tue....

Fizah said...

katanya guna colgate utk ilangkan permanent marker...tp tak sure brp sahih...huhu sabar ye kak...overall look tetap cantik...nasib baik lubang tu kat tepi je kan..blh tutup2 mata...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...