Tuesday, 2 September 2014

DEVIDER BERUBAH WAJAH



Dulu2 sebelom renovate rumah aku hanya gantungkan langsir nak tutup kan ruang makan aku dari tontonan umum...
masa renovate rumah ari tu, aku suruh kontraktor tu buatkan sikit renovasi..
just nak tutupkan sikit ruang yg terbuka tu...
niatnya nak tutup jer terus...tapi cam gelap pulak ruang makan tu..
so, aku guna la kaedah devider ala-ala tiang ni...
aku ade survey2 yg devider jenis kayu sebatang2 tu...tapi mahal...mostly RM400 sebatang..
tak tau la kot pada aku jer mahal...sbab aku tak jumpa pulak yang murah dari tu...
aku pon survey lebih2 kurang jer..
tapi tak pe la...
oleh sebab banyak lagi lebihan batu yang aku renovate dapur, aku guna jer ape yang ade...
jimat kata kau!




sebenarnya devider ikat batu ni aku cedok dari blog aty
hehehhe...siap wassap aty suruh sent kan pic..aku nak tunjuk kat kontraktor tu...

so far..ok la...byk dapat jimat...kos upah untuk devider ni RM360.00..

ok tu jer nak share!...



*notatambahan : devider tu sampai hari ni pon macam yang kat pic last tu... aku takde masa lg nak ngecat! hihihi



2 comments:

juls julie said...

Assalam..seronok tgk org reno umah nih..saya lame lagiii....siap x siap thn depan tp x tau tgh thn ker ujg thn..silap2 thn 2016..huhuhu

Fizah said...

mula2 tgk dah perasan....seperti pernah kujumpa divider ini...tp di mana yaaaa...?? hehe

sekali betul, mcm rumah k aty...very nice and sweet...harap akk segera cat dan tunjuk hasil akhir....hehe...tp apapun sy doakan akk selalu sihat :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...