Monday, 3 March 2014

SuSun-SuSuN : Ring colourful


Semua benda nak kena SUSUN kaaaannnn???
 dari sekecil-kecil benda...sampailah sebesar-besar nya..
menyusun itu hobi aku...

ramai orang tanya...
camane nak kekal kemas dengan ape yang kita susunkan..
eerrr...jangan aspect rumah aku sentiasa kemas..
ada time berterabur jugak..
rumah ade budak2 memang tak leh sentiasa nak kemas..
akan bersepah jugak...
tapi jgn biarkan sepah itu lama...
mlm selepas anak tido aku akan kemaskan ape yang patut..
* kalau berkesempatan...
ada hari aku tak larat...akan qadar keesokan hari...
begitu la rutinnya...

okeh..nak citer pasal ring kaler - kaler ni..
mende simple..
tp sgt membantu...

moh kiter layannn pic yer...

 flashcard..
bagus tuk pembelajaran anak..
tapi...memang pening nak susun kalo anak dah sepah2...
tambah2 yang memang kena ikut turutan...jenuh weiii nak atur susun ikut kedudukan yang betul...

solution nya...
aku belikan ring ni...
sgt simple..senang dan murah..
juga sangat practical...
 cantik plak kalerful cegini..
yg penting material plastik..
selamat tuk kanak2..
nak bukak tutup pon just klik2 jer...


see!
mudah kaaaannnnn???

sekarang ni takde lagi aku tgk flashcard ni berterabur sana sini...

kurang satu keje aku bhgian nk kutip2 mende alah ni...
weee...



5 comments:

cik hani said...

comel je ring warna warni tu..
idea yang bagus. at least takde la flashcard yang tercicir mahupun hilang kan..

suri said...

idea yang bagus... saya suka..saya suka... hehe... bole diapply kan kat rumah saya juga yer...

Fizah said...

feewwiiitttt,,,sebijik sebijon idea sy...cuma sy pakai ring besi..tak penah jumpa plak ring kalerful gini...kak jaja mmg pandai bab2 survey n logistik ni...i likeeeee =)))

Cik Far said...

comel btl ring tu..ceria jer nmpak..simple,praktikal n selamat..tq for sharing jaja..:)

mama bella said...

salam beli kat mana ye colorful ring tu :)thank you in advance

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...