Monday, 13 January 2014

Labelling yang simple...


salam semua..

2 mggu lepas dah start anak2 sekolah kann???
oleh sbb aku ni ketinggalan sket..
baru skang aku nak hapdet pasal labelling tuk barang sekolah..

haaaa.. anak aku dah mule sekolah tahun ni...
tadika jer kot!!!
hahha...

disebabkan anak aku ni mmg akan transit ke nursery..
jadi segala peratan bedak sikat ubat gigi dll tu kena la di labelkan...
ni atas arahan cekgu2..sbb dorang mana nak ingat kan sape punya barang...
student kan ramai..

nasib la arissa dapat mak yg suke melabel nih!

aku tak suke bila ade cikgu2 main sukahati jer tulis nama anak aku kat beg sekolah dia..
kat botol susu..guna marker lak tu..
semak seh!!

so, aku wat la label simple2 ni...

guna jer ape yg ade kat umah...

 gunting..stiker..sallotape ..
oh satu lagi marker...xde lam pic..heheh

 tulis jer nama anak byk2..
nati nak guna amik jer then tampal...

 bila dah lekat tgk stiker tu cam tak lekat sgt kannn?
kita kemaskan ngan sallotape transperent tu...
baru la melekat ngan kemas...

ha...kan semua dah ber label....
ni kalo hilang lagi tak tau ar aku nak cakap ape!
 hikhikhik

simple jer kan??
tp..boleh la...

:)




5 comments:

cik hani said...

memang tak suka kalau orang conteng nama kat beg sekolah la, tuala kat nursery la.

Kadang2 comot je lebih

UMIE SUE said...

simple dan mudah

Fizah said...

haaa.. da senang para cikgu nak uruskan klu gini..gud job kak! :))

Ezy Loy said...

yea! comel!

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

salam betullah..semua brg anak kener label..hendak2 kalau hantar daycare..semua kener tulis nama kat baju,seluar..takut tertukar uniform kan..

salam perkenalan dari akak..akak pun sedang menyusunatur rumah...hope kita boleh bertukar2 idea..copy paste ker..heheheh..akak dah letak nama blog ni di bloglist akak yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...