Wednesday, 11 February 2015

PROJEK RUMAH TERGENDALA


Salam u ools...
sori sesangat...blog yg kadang menyepi..kadang timbul...
sekarang ni tuan blog dalam pantang bersalin...
so..byk sgt cerita2 yg terpaksa ditangguhkan...

tggu nati kita abih pantang yer...
kita pakat2 share semua  pasal RUMAH COMEL yg tak seberapa ni...

sbb dah gian + rindu + gatai tangan + tak keruan
ni ade la sikit cerita bergambar pasal rumah comel terkini...
walau belom SEMPURNA sepenuhnya...
kita share jer..paham-paham la yer...



 ni bilik belakang yg kecit cenonet..
dulu aku jdkan store... bukan store sgt la...tmpt isi brg yg jarang guna kekdahnya..
sebelom bersalin ari tu..aku transform bilik ni jd bilik tdo..
tp tak la proper sgt...kemas2 ala kadar...nampak cam bilik anak la kononnya...
preparation utk time aku bersalin..
mesti family and adik2 aku dtg...
boleh la guna bilik ni tuk salin2 baju...
skrg bilik ni jd bersepah giler...



 dinding ruang tamu yg tergendala...
masa ni 2 hari sebelom aku bersalin...
tgh semangat cat rumah tetibe sakit nk bersalin...so...kita tangguhkan dulu...
ni kira cam projek mega gak la...
semua ruang rumah aku akn di cat semula...tu plan aku la...
cat semua dah ade cuma masih belom siap beroperasi...

yg ni tempahan kufi aku order sebelom bersalin gak..
so, kita tangguhkan dulu selepas abih pantang...

inshaallah segala projek2 tertangguh aku akan setelkansebelom raya..
tu perancangan aku la...tgk la keadaannya camana nanti...

ade lagi projek yg aku rasa agak besar utk aku setelkan selepas aku abih pantang dan sebelom raya..

wishlist ;

#projek langsir yg kononya nak jahit sendiri
#ruang makan
#wall tv kabinet.. [dah usha yg murah2..inshaAllah kalau ade rezeki]


doakan aku dipermudahkan segalanya...
dan
dimurahkan rezeki...amiinnn...



9 comments:

Aeen said...

bestnya tengok deko2 rumah....saya ni kunci rumah pon belum dpt lagi..mood nak deko tgh membuak2..hehe..

Fizah said...

kak jajaaaa...tahniahhhh....patutlaaa lamaaa menyepi....tahniahhh ;D

tak sabar nk tgu projek rumah siap kan..sy pun tertangguh2..huhu

eima fatima said...

bestnya deko-mendeko ni. Moga dipermudahkan urusan kak. Tak sabar nak tengok hasil lepas dideko. Mana tahu boleh jadikan rujukan ke. Tahniah dapat 'orang baru'. Semoga jadi anak yang soleh/solehah, sayang ibu ayah, berbakti pada ibu ayah, agama, bangsa & negara In Shaa Allah.

Hijabi Doll said...

satu2 entry sy bc. komen kt sini plak. hehehe. sukanya bc org deco2 rumah. rumah sy bru duduk. nak deco tp rmh kecik sgt. huhuhu. singgah blog sy ye.

http://rinahamid.blogspot.com/

ema said...

ASSALAMUALAIKUM..KAK JAJA...
lamanye akak menyepi....rindu bah sama blog ini....

Kita sebagai Insan said...

ASSALAMUALAIKUM...KAK JAJA....
lamanye akk menyepi...rindu bah sama ini blog...
tak sabar nak tengok langkah seterusnya...

Kita sebagai Insan said...

ASSALAMUALAIKUM...KAK JAJA..
Tak sabar tunggu entry2 mendatang...

nor said...

cantik rumah puan..

salam singgah..

sheila said...

Cantik kufi tu.. order kat ne?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...